FTL transport (Full Truck Loads)

FTL transport (Full Truck Loads)

Jouw Full Truck Loads (FTL transport) worden snel en efficiënt verzonden van A naar B. Douanepapieren geregeld, persoonlijk contact met de planner tijdens de zending en jouw goederen op tijd op bestemming. EASY!

EASY FTL transport 

Een Full Truck Load, ook wel FTL transport genoemd, is een order tussen de 11 en 13,6 laadmeters. Zo’n volle trailer is voor jou erg interessant. Ze zijn namelijk qua tarieven interessant én zijn snel in te plannen. Zo zijn jouw goederen snel en gemakkelijk op de plaats van bestemming. 

Ben je op zoek naar een structurele oplossing, waarbij je periodiek goederen kan vervoeren? Onze EASY Roaders denken graag met je mee! 

  • Voor orders tussen de 11 en 13,6 laadmeters
  • Snel, efficiënt en EASY vervoerd
  • Super snel op de plaats van bestemming
  • Douanepapieren geregeld
  • Persoonlijk contact met onze EASY Roaders tijdens je zending

Tariefcalculator

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!


Wat is FTL transport?

FTL transport staat voor Full Truck Load Transport. Dit betekent in letterlijke zin het vervoer van volgeladen vrachtwagens. Daarmee wordt bedoeld dat een vrachtwagen volgeladen is met goederen van één bedrijf of exporteur. Je benut dus het volledige laadvermogen van de vrachtwagen.

Over het algemeen zijn dit relatief goedkopere zendingen, omdat ze makkelijker ingepland kunnen worden dan een halfvolle vrachtwagen, zeker als je kijkt naar wegvervoer! De trailer hoeft nu namelijk niet langs verschillende laadadressen om overal een pallet op te halen. Dat maakt een FTL logistiek gezien efficiënter als het gaat om wegtransport.

Verschil tussen FTL en LTL transport

Waar FTL transport staat voor Full Truck Load Transport, betekent LTL Less then Truck Load Transport. In zekere zin betekent FTL dus een volle vrachtwagen en LTL een niet-volgeladen vrachtwagen. In de meeste gevallen zal een LTL transport aangevuld worden met een lading of pallet van een ander bedrijf, zodat de vrachtwagen alsnog met een volle trailer gaat rijden. De chauffeur maakt dan één of meerdere extra stops onderweg. Dit noemen we in de transportwereld groupage.

FTL transport heeft verschillende voordelen over LTL transport. In het geval van LTL transport zal de oplegger vaker op standplaatsen terecht komen, omdat het logistiek gezien uitdagendere transporten zijn. Dat maakt dat een FTL transport vaak voordeliger is voor de verzender, omdat ze logistiek gezien simpeler zijn.

Snelle levertijden

Jouw FTL transporten worden door EASY Road Transport supersnel geleverd! Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen voor de bestemmingen binnen ons directe verzorgingsgebied in Europa. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.   

Brexit en FTL transport

FTL transporten van en naar Engeland zijn een stuk ingewikkelder geworden sinds de Brexit. Dat snappen we! Daarom proberen we dit zo EASY mogelijk te maken voor je. We verzamelden alvast handige websites met informatie die handig kan zijn voor jou in onze Brexit blog. Onze EASY Roaders zijn ook goed op de hoogte van de huidige regelgeving en benodigdheden voor transporten van en naar Engeland. Ze staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

FTL Transport

EASY Road Transport en FTL Transport

Wij maken jouw FTL zendingen EASY! Met snelle transittijden en persoonlijke service zijn jouw zendingen binnen no-time op de plaats van bestemming. Als transport specialist hebben wij de juiste expertise in huis. En heb je vragen over douane (zoals documentatie), regelgeving (bijvoorbeeld Incoterms of ISO 9001) of verzekering? Ook dan kun je bij onze EASY Roaders terecht. We denken heel graag met je mee als het gaat om de distributie van jouw goederen naar verschillende Europese bestemmingen.

FAQ’s Full Truck Loads

Wat is FTL transport?

FTL transport staat voor Full Truck Load Transport. Dit betekent in letterlijke zin een volgeladen vrachtwagen. Daarmee wordt bedoeld dat een vrachtwagen volgeladen is met goederen van één bedrijf of exporteur. Over het algemeen zijn dit relatief goedkopere zendingen, omdat ze makkelijker ingepland kunnen worden dan een halfvolle vrachtwagen. 

Hoeveel pallets passen in een FTL? 

FTL transport staat voor Full Truck Load Transport. Dit betekent in letterlijke zin een volgeladen vrachtwagen. Een standaard vrachtwagen is 13,5 laadmeter lang, wat ruimte biedt aan 33 standaard europallets.  

Hoeveel laadmeter is een full truck load?

FTL transport staat voor Full Truck Load Transport. Dit betekent in letterlijke zin een volgeladen vrachtwagen. Een standaard vrachtwagen is 13,5 laadmeter lang.  

Wat is de gewichtslimiet van een FTL?

De gewichtslimiet van een FTL wordt berekend aan de hand van het totale gewicht van de vrachtwagen inclusief lading. In Europa wordt een maximum van 40 ton gehanteerd voor de totale vrachtwagen. Binnen Nederland mag de vrachtwagen maximaal 50 ton wegen. 

Wat is de laadcapaciteit van een truck?

De laadcapaciteit van truck verschilt per type vrachtwagen. Een standaard vrachtwagen is 13,5 laadmeter lang, wat ruimte biedt aan 33 standaard europallets. In totaal mag de vrachtwagen (inclusief lading) 50 ton wegen binnen Nederland. Buiten Nederland, maar binnen de EU hanteert men over het algemeen een maximum van 40 ton.

Ook interessant

Andere EASY services

Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

Speciale transporten & spoedleveringen

Maatwerk transport nodig? Laat een Easy Roader meedenken over bijzondere zendingen en spoed- leveringen.

Lees verder
Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

Douaneformaliteiten

Sinds de Brexit is transport tussen Engeland en de EU een stuk ingewikkelder geworden. Veel papierwerk! Dat hoef je niet alleen uit te zoeken.

Lees verder
Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

Groupage & LTL transport

Groupage en less-than-truckload (ltl) zendingen versturen wij snel en efficiënt voor je van A naar B.

Lees verder