Transport naar Schotland
Geruite rokken, doedelzakken, whiskey en haggis

Transport Schotland

EASY Road Transport is jouw specialist in transport van goederen van en naar Schotland.

Transport naar Schotland specialist

Op zoek naar betrouwbaar transport naar Schotland? Kies voor EASY Road Transport. Van de bruisende straten van Edinburgh tot de hooglanden, bereken direct jouw tarief.

Waarom voor EASY Road kiezen

  • Dé expert voor jouw zakelijke transport naar Schotland.
  • Snelle en veilige levering van jouw vracht.
  • Direct contact met jouw persoonlijke EASY Roader.

We’ve got you loaded! Bij ons zijn jouw goederen alsof ze van onszelf zijn. Met een snelle transittijd is jouw vracht er sneller dan je ‘whisky’ kunt zeggen. Maandag versturen? Verwacht dan dat we op woensdag al lossen. Van het moment van verzending tot de levering houden we je volledig op de hoogte.

Transittijden van een transport naar Schotland

Vanaf Killingholme naar de grens van Schotland is ongeveer 200 mijl (300 km) en naar bijvoorbeeld Aberdeen is 400 mijl (650 km). Normaal gesproken hanteren wij 3 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = donderdag lossen). Daarmee is de gemiddelde looptijd 4 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.

Transport naar Schotland

Vormen van Export naar Schotland

EASY Road transport kan jou helpen bij verschillende typen zendingen die naar Schotland moeten. Denk hierbij aan complete ladingen (FTL), deelladingen (LTL of Groupage) of aan spoedtransporten.

Regelgeving voor transporten naar Schotland

Als je van plan bent om goederen te transporteren naar Schotland, is het belangrijk om rekening te houden met de geldende regelgeving. Schotland heeft zijn eigen regelgevende instanties voor transport, waaronder Transport Scotland en de Scottish Environment Protection Agency.

Voor het transport van goederen naar Schotland moet je voldoen aan verschillende regels en voorschriften, afhankelijk van de aard van de goederen en het type transport dat wordt gebruikt. Dit kan onder meer betrekking hebben op vergunningen en certificering, douanevoorschriften en milieunormen.

Uiteraard hoef je dat niet allemaal zelf bij te houden! Onze EASY Roaders zijn op de hoogte van de laatste regels en voorschriften. Bij een nieuw transport zullen ze je altijd zo goed mogelijk adviseren.

Douane expediteur

Naast specialist in transport naar Schotland helpen wij jou ook als douane expediteur. Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Europa. Alle goederen die van of naar het Verenigd Koninkrijk komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport Engeland weer EASY!


Havens

Onze trailers gaan via de schepen van Stenaline naar Engeland. Voor zendingen naar Schotland varen wij naar de haven van Killingholme om vanaf daar noordelijk richting Schotland te rijden.

Desitn8 – Port Community System

Desting8 is de Britse versie van Portbase. Een softwaresysteem waarbij vervoerders, rederijen en de douane op elkaar aangesloten zijn om het transport tussen Europa en Schotland soepel te laten verlopen. Uiteraard hebben wij zelf een account binnen Destin8 om alle zendingen aan te melden, te monitoren en te zorgen dat de goederen van onze klanten probleemloos Engeland en Schotland in mogen.

Transporten naar Schotland na Brexit

Brexit heeft transporten van en naar Schotland niet makkelijker gemaakt. Jouw goederen hebben nu nieuwe documenten nodig om de grens over te gaan en moeten voldoen aan bepaalde regels. Lastig! Gelukkig weet jij nu dat EASY Road Transport specialist is in transporten van en naar Schotland. Dat geldt natuurlijk ook voor de Brexit regels. Wil je jezelf alvast inlezen in de regels rondom Brexit? We verzamelden vast een aantal handige websites en pagina’s in deze Brexit-blog voor je.

Jouw EASY Roader is in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit en weet aan welke regels jouw transport moet voldoen. EASY!

ADR transport Schotland

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen van en naar Schotland kun je terecht bij EASY Road Transport. Uiteraard denken we daarbij mee met het faciliteren en regelen van de juiste documentatie. Denk daarbij aan ADR certificeringen, maar ook aan specifieke regelgeving zoals de FSSC 22000 certificering voor levensmiddelen. Zo komt jouw vracht altijd zonder problemen op de plaats van bestemming.

FAQ

Wat moet ik regelen om naar Schotland te vervoeren? 

Het belangrijkste wat je moet regelen om goederen naar Schotland te vervoeren is de juiste documentatie. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt. 

Wat kost het om mijn goederen naar Schotland te vervoeren? 

Wat het kost om goederen naar Schotland te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Schotland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief.

Wat zijn exportdocumenten voor Schotland? 

Als je goederen gaat vervoeren naar landen buiten de EU, waar Groot-Brittannië sinds de Brexit onder valt, heb je exportdocumenten nodig. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar de UK helpt je een heel eind op weg!

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar Schotland?

Normaal gesproken hanteren wij 3 dagen transit tussen laden en lossen (maandag laden betekent donderdag lossen). Daarmee is de gemiddelde looptijd 4 dagen voor leveringen naar Schotland. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. 

Download

Feestdagen Schotland

Altijd in de war met de feestdagen in Schotland? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en België. Download hem hieronder.

Transport van Nederland naar Schotland

Transport tussen Nederland en Schotland is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig om te vervoeren naar Schotland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé expert in transport tussen Nederland en Schotland. Als expert weten wij als geen ander hoe we jouw producten op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

Bereken je tarief

Transport naar Glasgow, Edinburgh, Aberdeen en Dundee

Oké, nu weet je het wel: EASY Road Transport is specialist in transport naar het Verenigd Koninkrijk. Tof! Hoe zit dat dan met de belangrijkste grote steden in Schotland? Natuurlijk kunnen de Easy Roaders jou helpen bij een transport naar onder andere Glasgow, Edinburgh, Aberdeen en Dundee.

Als Specialist in transport van en naar Engeland weten wij als geen ander hoe wij jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

Bereken je tarief
Judith Vermeer, GP Products

Prettige samenwerking

Je merkt dat EASY Road gespecialiseerd is in het vervoeren van goederen vanuit de UK waardoor dit voor ons ontzettend prettig samenwerken is omdat zij kennis hebben van alle documentatie.

Judith Vermeer, GP Products