Transport Engeland
Thee, worstjes voor ontbijt, Engelse drop en King Charles

Transport Engeland

EASY Road Transport is jouw specialist in transport van goederen van en naar Engeland.

Transport naar Engeland specialist

EASY Road Transport is specialist in het vervoeren van goederen van en naar Engeland. Dat betekent dat wij goed op de hoogte zijn van de regelgeving rondom Engeland transport. Zo kunnen wij jou bij sterk variërende vraagstukken een passende oplossing bieden. Zo ben je bijvoorbeeld voor het transport van pallets naar Engeland bij ons bij het juiste adres. Hoogwaardige service is voor ons heel normaal. Alle expertise is in huis!

Sinds de Brexit is transport tussen Engeland en Europa een stuk complexer geworden. Daarom zijn wij in 2018 gestart om logistiek voor Nederlandse en Britse bedrijven EASY te maken. Wij verzorgen jouw transport van a tot z inclusief douanezaken. Zo zijn jouw goederen in no-time aan de overkant!

  • Specialist in transport naar Engeland 
  • Jouw goederen op tijd op bestemming 
  • Persoonlijk contact met jouw EASY Roader 
  • Documenten voor douane geregeld 
  • Sterke samenwerkingen met betrouwbare partners

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport naar Engeland?

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen. Daarmee heb jij altijd snelle transittijden bij jouw transport naar Engeland!

Ben je op zoek naar een transporteur die je kan helpen bij just-in-time (JIT) leveringen? We denken graag met je mee! Een naadloze logistieke keten is daarvoor essentieel. Zo heb jij jouw goederen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming, zonder dat er enorme voorraden nodig zijn in de distributiecentra.


Tariefcalculator transport

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen van en naar Engeland te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!


Transport Engeland na Brexit

Brexit heeft transport Engeland niet makkelijker gemaakt. De navigatie is lastiger, geworden. Jouw goederen hebben nu nieuwe documenten nodig om de grens over te gaan en moeten voldoen aan bepaalde regels. Lastig! Gelukkig weet jij nu dat EASY Road Transport specialist is in transporteren van uw goederen van en naar Engeland. Dat geldt natuurlijk ook voor de Brexit regels. Wil je jezelf alvast inlezen in de regels rondom Brexit? We verzamelden vast een aantal handige websites en pagina’s in deze Brexit blog voor je.

Jouw EASY Roader is in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit en weet aan welke regels jouw transport moet voldoen. EASY!

Douaneformaliteiten Engeland

Naast specialist in transport naar Engeland helpen wij jou ook als douane-expediteur. Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen Engeland en Europa. Alle goederen die van of naar het Verenigd Koninkrijk (VK) komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.  

Uiteraard denken we daarbij mee met het faciliteren en regelen van de juiste documentatie. Denk daarbij aan certificering rondom ADR transport en specifieke regelgeving zoals de FSSC 22000 certificering voor levensmiddelen. Zo gaat jouw vracht altijd zonder problemen de grens over.

Transport naar Engeland na Brexit

Wat kost het om mijn goederen naar Engeland te vervoeren?

Wat het kost om goederen naar Engeland te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Engeland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief. 

En heb je een complexere transport vraag? Heb je bijvoorbeeld te maken met een combinatie tussen luchtvrachttransport en vervoer over de weg? Transport expert Stephan helpt je graag snel aan een offerte met passende tarieven!

Groupage, deelladingen of FTL transport Engeland

Met dagelijkse verschepingen tussen Rotterdam en Engeland kunnen we volgeladen trailers en kleinere zendingen gemakkelijk verzenden of ophalen. Dus van een pallet tot een complete lading, EASY Road brengt jouw vracht naar de overkant van het Kanaal! 

Wat moet ik regelen om naar Engeland te vervoeren?

Het belangrijkste dat je moet regelen om goederen naar Engeland te vervoeren is de juiste documentatie, zoals exportdocumenten. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt. De juiste transporteur kan je daar gelukkig bij helpen!

EASY Road Transport is specialist in transporten naar Engeland. Onze EASY Roaders kunnen je dus zeker helpen bij zorgen dat jij je zaken op orde hebt!

Easy Road transport - transport van en naar Engeland

Havens in Engeland

Onze trailers gaan via de schepen van Stena Line naar Engeland. Afhankelijk van de bestemming van jouw vracht sturen we de trucks naar Harwich of naar Killingholme. Dit zijn havens waarvandaan we makkelijk naar jouw bestemming in het VK kunnen rijden. Veel warehousing locaties bevinden zich ook in deze regio’s. Op beide havens hebben wij dagelijkse boekingen en kunnen we dus snel schakelen.  

Destin8 – Port Community System 

Destin8 is de Britse versie van Portbase. Een softwaresysteem waarbij vervoerders, rederijen en de douane op elkaar aangesloten zijn om het transport tussen Europa en Engeland soepel te laten verlopen. Uiteraard hebben wij zelf een account binnen Destin8 om alle zendingen aan te melden, te monitoren en te zorgen dat de goederen van onze klanten probleemloos Engeland in mogen.   

Postcodes Verenigd Koninkrijk

Zelfs ladingen vanaf 1 pallet kunnen wij door heel het Verenigd Koninkrijk (VK) verzorgen. Deze laten wij voorladen door een partner in Engeland om de lading(en) vervolgens met onze eigen trailer te verschepen en uit te leveren in Nederland (België of Duitsland). De kosten hiervan zijn afhankelijk van de postcode waar de pallet geladen moet worden. Via onderstaande download kun je een overzichtelijke postcodekaart van het VK downloaden, altijd handig!   


Postcodekaart Engeland

Altijd in de war met postcodes in Engeland?

Een postcodekaart helpt je op weg! Daarom maakten wij voor jou een overzicht van de verschillende postcodegebieden. Maak jouw transporten naar Engeland weer EASY!


ADR transport Engeland

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen van en naar Engeland kun je terecht bij EASY Road Transport. We helpen je graag! Uiteraard denken we daarbij mee met het faciliteren en regelen van de juiste documentatie. Denk daarbij aan ADR certificeringen, maar ook aan specifieke regelgeving zoals de FSSC 22000 certificering voor levensmiddelen. Zo komt jouw vracht altijd zonder problemen op de plaats van bestemming.

Bij EASY Road Transport zorgen we ervoor dat jouw goederen snel en zonder gedoe naar Engeland en teruggaan.

Veel gestelde vragen (FAQ) Transport naar Engeland

Transport Engeland – Wat moet ik regelen om naar Engeland te vervoeren?

Het belangrijkste dat je moet regelen om goederen naar Engeland te vervoeren is de juiste documentatie. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt.   

Wat kost het om mijn goederen naar Engeland te vervoeren?

Wat het kost om goederen naar Engeland te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Engeland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief.  

Wat zijn exportdocumenten voor een transport naar Engeland? 

Als je goederen gaat vervoeren naar landen buiten de EU, waar Engeland sinds de Brexit onder valt, heb je exportdocumenten nodig. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar Engeland helpt je een heel eind op weg! 

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar Engeland? 

De gemiddelde looptijd van leveringen in Engeland zijn 2 dagen. Dat betekent maandag inladen, is woensdag uitladen. Voor groupage of ltl zending is soms een dag extra nodig.  

Download
Feestdagen Engeland

Altijd in de war met de feestdagen in Engeland? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van Engeland, Nederland, Duitsland en België. Download hem hier.

Engeland Transport Specialist

Transport naar Engeland is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig voor een transport naar Engeland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé Engeland transport specialist in Nederland. Als transportbedrijf zijn wij gevestigd in Barendrecht, vlakbij Rotterdam. Daarmee zitten wij dicht op de haven én dicht op de actie!

Als Specialist in transport van en naar Engeland hebben wij alle expertise om jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de tarieven?

 

Bereken jouw tarief
Engeland transport specialist

Dagelijkse bestemmingen in Engeland zoals Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool en Sheffield

Oké, nu weet je het wel: EASY Road Transport is jouw transport naar Engeland specialist. Tof! Hoe zit dat dan met de belangrijkste grote steden in Engeland? Natuurlijk kunnen de EASY Roaders jou helpen bij een transport naar onder andere Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool en Sheffield.

Als Specialist in transport van en naar Engeland weten wij als geen ander hoe wij jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

 

Bereken je tarief
Leo van der Pol,  eigenaar BLS outdoor

“Vooruitstrevend in service”

Het bedrijf is concurrerend in prijs en vooruitstrevend in service. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel en dat is prettig werken.  Bovendien is de transittijd snel.

Leo van der Pol, eigenaar BLS outdoor