Brexit – Alles wat je moet weten bij transport van en naar Engeland
blog 04/10/2022

Brexit – Alles wat je moet weten bij transport van en naar Engeland

Sinds 31 januari 2020 is de Brexit een feit. Daarmee heeft het Verenigd Koninkrijk de EU officieel verlaten. Inmiddels zijn we zo’n 3 jaar verder en is er een hoop veranderd. Daarnaast is er begin 2021 een nieuw akkoord ingegaan die de samenwerking en handel tussen het Verenigd Koninkrijk bespreekt. Ook dat heeft de verhoudingen tussen de EU en Engeland. 

We kunnen je van alles vertellen over de Brexit, dat is natuurlijk nooit een probleem. Wat we wel willen voorkomen, is dat we je alle kleine lettertjes over de Brexit uit gaan leggen. Je mag er namelijk vanuit gaan dat alle EASY Roaders goed op de hoogte zijn en jou zullen adviseren over documentatie, regelgeving en zaken die je moet regelen. Zo hoef je jezelf niet te verdiepen in alle details! 

Brexit - transport

Maar, we maken jouw leven graag EASY. We schrijven niet alles helemaal uit. Daar zijn namelijk genoeg organisaties voor die de stand van zaken heel specifiek voor je bijhouden! Denk aan overheidssites en brancheorganisaties. We hebben de meest belangrijke websites en pagina’s voor je verzameld, die vind je hieronder terug! 

Overheid informatie over Brexit

De overheid helpt ons gelukkig aan de belangrijkste informatie rondom Brexit. De belangrijkste informatiebronnen binnen Nederland zijn: 

 1. De site van de rijksoverheid.  
 2. Ook heeft de rijksoverheid een speciaal brexit loket aangemaakt.  

Een handige tool is de Brexit Impact Scan. Hiermee kun je nagaan wat de splitsing tussen de EU en het VK voor jou betekent.  

Ook de Britse overheid houdt de burger en ondernemer netjes op de hoogte.  

 1. Overheidssite van de UK

Zij hebben ook een Brexit scan gemaakt, gericht op hoe je jouw exporten en importen aan moet pakken. 


Tariefcalculator transport

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen van A naar B te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!


Brexit informatie voor bedrijven 

Voor ondernemers is online een hoop informatie te vinden over Brexit. Onze platform tips zijn de volgende drie: 

 1. MKB Nederland verzamelt veel informatie voor de middelgrote en kleine ondernemer in Nederland. 
 2. Ook ondernemen.nl geeft goede tips over zaken doen met Engeland.  
 3. En uiteraardmag de KVK niet ontbreken in deze lijst. Ook zij vatten veel informatie over de Brexit samen voor ondernemers.  
Brexit - transport

Brexit informatie voor de logistieke sector  

Ook in onze eigen (prachtige) sector verzamelt genoeg informatie die relevant is. Het mooie aan informatievoorziening vanuit onze eigen branche is dat de berichtgeving specifiek is toegespitst op transport en logistiek. Bij het zoeken naar informatie over jouw transporten zul je hier het snelste je antwoorden vinden. Handige Branche sites zijn: 

 1. Evofenedex 
 2. TLN 

Evofenedex maakt jouw transport makkelijker met een BTW checklist en een assessment & advies tool. Ook TLN heeft een handig overzichtsdocument geüpload.  

Belastingdienst 

De belastingdienst is niet altijd je beste vriend, maar hun belofte om zaken makkelijker te maken zien wij wel wat in. Gelukkig doen zij dit ook rondom Brexit. De site van de Nederlandse belastingdienst bevat veel informatie over Brexit. De belangrijkste drie vinden wij: 

 1. Bekijk de gevolgen van Brexit
 2. Brexit en Douane
 3. Wat betekent Brexit voor de BTW

De Britse belastingdienst heet HMRC. HMRC heeft geen eigen website, maar valt onder de algemene overheidswebsite.  


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport Engeland weer EASY!


Nieuwssites over Brexit

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws rondom Brexit? De meeste nieuwssites hebben een categorie voor al het nieuws rondom Brexit. Hier vind je alle algemene nieuwswaardige updates over de Brexit. De meeste items hebben met politiek of het bedrijfsleven te maken en minder met logistiek. Maar hé, wie weet is dat net wat je zoekt! 

 1. nu.nl
 2. Het AD 
 3. RTL nieuws

De Britse pers heeft natuurlijk hun eigen perspectief op de Brexit en deelt soms andere informatie of inzichten.  

 1. The Guardian
 2. The Times
 3. The BBC 

Brexit en EASY Road Transport 

Regel je jouw transporten samen met EASY Road Transport? Dan is jouw leven wel heel EASY! Ondanks dat het soms best handig kan zijn om bekend te zijn met alle informatie hierboven, hoef jij dit allemaal niet te weten. De EASY Roaders vertellen je namelijk wat zij van je nodig hebben en ontzorgen je verder volledig. EASY! 


Tariefcalculator transport

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen van A naar B te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!