Transport naar Duitsland
Brattwurst, oktoberfest, bierpullen en lederhosen

Transport naar Duitsland

Dagelijks rijden onze trailers van en naar Duitsland verzorgen wij voor onze Duitse klanten transport van en naar Engeland.

Transport naar Duitsland

Dagelijks rijden wij met onze trailers tussen Engeland, Nederland en het Ruhrgebied in Duitsland. Omdat we soms ook met een lege trailer terugkomen uit Engeland kunnen we vanuit de regio Rotterdam gemakkelijk ladingen meenemen richting Duitsland. Zo kunnen wij jouw groupage en FTL transporten naar Duitsland EASY verzorgen.

Zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan jouw transport naar Duitsland? Onze EASY Roaders staan klaar om je volledig te ontzorgen. Toch vragen onderweg? Jouw EASY Roader is altijd op de hoogte van de status van jouw zending. Neem vooral contact op bij specifieke wensen over transport tussen Engeland en Duitsland!

  • Specialist in transport van Engeland naar Duitsland en vice versa
  • Jouw goederen op tijd op bestemming
  • Persoonlijk contact met jouw EASY Roader
  • Documenten voor de Douane geregeld
  • Sterke samenwerkingen met betrouwbare partners

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport tussen Engeland en Duitsland?

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen voor een transport naar Duitsland. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.

Transport naar Duitsland

Douane

Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa (o.a. Duitsland). Alle goederen die vanuit Engeland naar Duitsland komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport naar Engeland weer EASY!


Havens

In onze samenwerking met Stenaline verschepen we onze trailers vanaf Europoort of Hoek van Holland. Hier komen dagelijks de trailers vanuit Engeland aan en pikken onze chauffeurs ze weer op.

Portbase

Portbase is het softwaresysteem waarbij de Nederlandse havenbedrijven, rederijen, douane en vervoerder op elkaar aangesloten zijn om goederen te exporteren. Via Portbase kunnen zendingen naar Engeland heel efficiënt worden aangemeld, gemonitord en soepel langs de douane. Uiteraard hebben wij een account in Portbase om de zendingen van onze klanten zo soepel mogelijk naar Engeland te brengen.

Opladingen

Omdat we soms ook met een lege trailer terugkomen uit Engeland kunnen we vanuit de regio Rotterdam ook vaak wel ladingen meenemen richting Duitsland. Dagelijks kunnen wij wel een aantal van deze opladingen verwerken dus neem hiervoor ook vooral contact met ons op!

ADR

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen van en naar Duitsland kun je terecht bij EASY Road Transport.

FAQ Transport naar Duitsland

Wat moet ik regelen om naar Duitsland te vervoeren? 

Voor het transporteren van goederen naar Duitsland vanuit Engeland heb je als belangrijkste de juiste documenten nodig om jouw goederen de grens over te sturen. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt.  

Wat kost het om mijn goederen naar Duitsland te vervoeren? 

Wat het kost om goederen naar Duitsland te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Duitsland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief. 

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar Duitsland? 

Wij hanteren 2 dagen transit tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn.

Download

Feestdagen kalender

Altijd in de war met de feestdagen in Nederland en Engeland? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van Engeland, Nederland, Duitsland en België. Download hem hieronder.

Transport van Duitsland naar Engeland

Transport tussen Duitsland en Engeland is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig voor een transport naar Duitsland vanuit Engeland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé expert in transport tussen Duitslang en Engeland. Als expert weten wij als geen ander hoe we jouw producten op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

Bereken je tarief

Transport naar Dortmund, Essen, Duisburg en Oberhausen

EASY Road Transport verzorgt transport naar Duitsland in de breedste zin van het woord. Wij rijden dan ook naar de verschillende grote steden in het Ruhrgebied. Zo kun je de Easy Road Trailers onder andere transporten zien verzorgen naar Dortmund, Essen, Duisburg en Oberhausen.

Als Specialist in transport van en naar Engeland weten wij als geen ander hoe wij jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

 

Bereken je tarief
Leo van der Pol,  eigenaar BLS outdoor

“Vooruitstrevend in service”

Het bedrijf is concurrerend in prijs en vooruitstrevend in service. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel en dat is prettig werken.  Bovendien is de transittijd snel.

Leo van der Pol, eigenaar BLS outdoor