Transport naar het Verenigd Koninkrijk
Thee, worstjes voor ontbijt, Engelse drop en King Charles

Transport naar het Verenigd Koninkrijk

EASY Road Transport is jouw specialist in transport van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Transport naar het Verenigd Koninkrijk specialist

Zakelijk transport nodig naar het Verenigd Koninkrijk? Kies voor EASY Road Transport. Of je nu goederen naar Engeland, Schotland of Wales stuurt, hier bereken je direct je tarief

Waarom kiezen voor Easy Road?

  • Dé specialist voor al jouw zakelijk transport naar het Verenigd Koninkrijk.
  • Jouw vracht snel en veilig op de plek van bestemming.
  • Direct persoonlijk contact met een EASY Roader.

We’ve got you loaded! Jouw goederen zijn in handen alsof ze van ons zijn. Met een transittijd van twee dagen is een snelle levering standaard. Maandag versturen betekent woensdag al lossen. Tijdens de zending houden we je op de hoogte. Jij weet alles over het vervoer van jouw zending.

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport naar het Verenigd Koninkrijk?

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.   


Tariefcalculator transport

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!


Transport naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit

Brexit heeft transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk niet makkelijker gemaakt. Jouw goederen hebben nu nieuwe documenten nodig om de grens over te gaan en moeten voldoen aan bepaalde regels. Lastig! Gelukkig weet jij nu dat EASY Road Transport specialist is in transporten van en naar Engeland, Ierland en Schotland. Dat geldt natuurlijk ook voor de Brexit regels. Wil je jezelf alvast inlezen in de regels rondom Brexit? We verzamelden vast een aantal handige websites en pagina’s in deze Brexit-blog voor je.

Jouw EASY Roader is in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit en weet aan welke regels jouw transport moet voldoen. EASY!

Douaneformaliteiten Verenigd Koninkrijk

Naast specialist in transport naar het Verenigd Koninkrijk helpen wij jou ook als douane-expediteur. Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Alle goederen die van of naar het Verenigd Koninkrijk komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.  

Transport naar Engeland na Brexit

Wat kost het om mijn goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren?

Wat het kost om goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Engeland, Schotland of Ierland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief.  

Groupage, FTL, of deelladingen naar het Verenigd Koninkrijk

Met dagelijkse verschepingen tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk kunnen we volgeladen trailers en kleinere zendingen gemakkelijk verzenden of ophalen. Dus van een pallet tot een complete lading, EASY Road brengt jouw goederen naar de overkant van het Kanaal! 

Wat moet ik regelen om naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren?

Het belangrijkste dat je moet regelen om goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren is de juiste documentatie, zoals exportdocumenten. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt. De juiste transporteur kan je daar gelukkig bij helpen!

EASY Road Transport is expert in transporten naar het Verenigd Koninkrijk. Onze EASY Roaders kunnen je dus zeker helpen bij zorgen dat jij je zaken op orde hebt!

Easy Road transport - transport van en naar Engeland

Havens in het Verenigd Koninkrijk

Onze trailers gaan via de schepen van Stenaline naar het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van de bestemming van goederen sturen we de trailers naar Harwich of naar Killingholme, beiden in Engeland. Op beide havens hebben wij dagelijkse boekingen en kunnen we dus snel schakelen.  

Destin8 – Port Community System 

Destin8 is de Britse versie van Portbase. Een softwaresysteem waarbij vervoerders, rederijen en de douane op elkaar aangesloten zijn om het transport tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk soepel te laten verlopen. Uiteraard hebben wij zelf een account binnen Destin8 om alle zendingen aan te melden, te monitoren en te zorgen dat de goederen van onze klanten probleemloos het Verenigd Koninkrijk in mogen.   

Postcodes Verenigd Koninkrijk

Zelfs ladingen vanaf 1 pallet kunnen wij door heel het Verenigd Koninkrijk verzorgen. Deze laten wij voorladen door een partner in Engeland om de lading(en) vervolgens met onze eigen trailer te verschepen en uit te leveren in Nederland (België of Duitsland). De kosten hiervan zijn afhankelijk van de postcode waar de pallet geladen moet worden. Via onderstaande download kun je een overzichtelijke postcodekaart van het Verenigd Koninkrijk downloaden, altijd handig!   


Postcodekaart Engeland

Altijd in de war met postcodes in het Verenigd Koninkrijk ?

Een postcodekaart helpt je op weg! Daarom maakten wij voor jou een overzicht van de verschillende postcodegebieden. Maak jouw transporten naar het Verenigd Koninkrijk weer EASY!


ADR transport Verenigd Koninkrijk

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk kun je terecht bij EASY Road Transport. Uiteraard denken we daarbij mee met het faciliteren en regelen van de juiste documentatie. Denk daarbij aan ADR certificeringen, maar ook aan specifieke regelgeving zoals de FSSC 22000 certificering voor levensmiddelen. Zo komt jouw vracht altijd zonder problemen op de plaats van bestemming.

FAQ Transport naar het Verenigd Koninkrijk

Wat moet ik regelen om naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren?

Het belangrijkste dat je moet regelen om goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren is de juiste documentatie. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt.   

Wat kost het om mijn goederen naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren?

Wat het kost om goederen naar Verenigd Koninkrijk te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Verenigd Koninkrijk ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief.  

Wat zijn exportdocumenten voor het Verenigd Koninkrijk?

Als je goederen gaat vervoeren naar landen buiten de EU, waar het Verenigd Koninkrijk sinds de Brexit onder valt, heb je exportdocumenten nodig. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar het Verenigd Koninkrijk helpt je een heel eind op weg! 

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar het Verenigd Koninkrijk?

De gemiddelde looptijd van leveringen in het Verenigd Koninkrijk zijn 2 dagen. Dat betekent maandag inladen, is woensdag uitladen. Voor groupage of ltl zending is soms een dag extra nodig.  

OVERAL EN NERGENS

Bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk

Waar moeten jouw goederen naartoe? In het Verenigd Koninkrijk rijden we naar Engeland, Wales en Schotland. Bekijk de specificaties over deze bestemmingen via de eigen pagina’s hiernaast.

Bekijk alle bestemmingen
Download
Feestdagen Verenigd Koninkrijk

Altijd in de war met de feestdagen in het Verenigd Koninkrijk? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en België. Download hem hier.

Verenigd Koninkrijk Transport Specialist

Transport naar het Verenigd Koninkrijk is sinds de Brexit ingewikkeld. Welke documenten heb je nodig voor een transport naar het Verenigd Koninkrijk? Hoe werken de Britse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé Verenigd Koninkrijk transport specialist in Nederland. Als transportbedrijf zijn wij gevestigd in Barendrecht, vlakbij Rotterdam. Daarmee zitten wij dicht op de haven én dicht op de actie!

Als Specialist in transport van en naar het Verenigd Koninkrijk weten wij als geen ander hoe wij jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

 

Bereken jouw tarief
Engeland transport specialist
Vincent van Soest, Target Cars

EASY Road Transport maakt transporten écht EASY

“Dit is het meest vriendelijke, snelste en meest behulpzame transportbedrijf dat ik ken.”

Vincent van Soest, Target Cars