Transport tussen Nederland en Engeland
Stroopwafels, drop, kaas en rookworst

Transport vanuit en naar Nederland

Jouw zending EASY vervoerd van Nederland naar Engeland

Als Nederlandse onderneming kunnen wij natuurlijk ook binnenland transport verzorgen. Onze focus ligt echter wel op het transport tussen Engeland en Nederland. In Nederland laden we dus vooral goederen die naar Engeland gaan en lossen we goederen die vanuit het Engeland komen.

Transport tussen Nederland en Engeland

EASY Road Transport is specialist in goederen transport tussen Nederland en Engeland. Dat betekent dat wij goed op de hoogte zijn van de regelgeving rondom transport naar Engeland. Zo kunnen wij jou bij sterk variërende vraagstukken een passende oplossing bieden.

  • Specialist in transport van Engeland naar Nederland en vice versa
  • Jouw goederen op tijd op bestemming
  • Persoonlijk contact met jouw EASY Roader
  • Documenten voor de douane geregeld
  • Sterke samenwerkingen met betrouwbare partners

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport tussen Engeland en Nederland?

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.

Transport tussen Nederland en Engeland na Brexit

Brexit heeft transporten tussen Nederland en Engeland niet makkelijker gemaakt. Jouw goederen hebben nu nieuwe documenten nodig om de grens over te gaan en moeten voldoen aan bepaalde regels. Lastig! Gelukkig weet jij nu dat EASY Road Transport specialist is in transporten van en naar Engeland. Dat geldt natuurlijk ook voor de Brexit regels. Wil je jezelf alvast inlezen in de regels rondom Brexit? We verzamelden vast een aantal handige websites en pagina’s in deze Brexit-blog voor je.

Jouw EASY Roader is in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit en weet aan welke regels jouw transport moet voldoen. EASY!

Transport tussen Nederland en Engeland

Douane expediteur

Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Alle goederen die van of naar het Verenigd Konikrijk komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport naar Engeland weer EASY!


Havens

In onze samenwerking met Stenaline verschepen we onze trailers vanaf Europoort of Hoek van Holland. Hier komen dagelijks de trailers vanuit Engeland aan en pikken onze chauffeurs ze weer op.

Portbase

Portbase is het softwaresysteem waarbij de Nederlandse havenbedrijven, rederijen, douane en vervoerder op elkaar aangesloten zijn om goederen te exporteren. Via Portbase kunnen zendingen naar Engeland heel efficiënt worden aangemeld, gemonitord en soepel langs de douane. Uiteraard hebben wij een account in Portbase om de zendingen van onze klanten zo soepel mogelijk naar Engeland te brengen.

ADR

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen transport tussen Nederland en Engeland kun je terecht bij EASY Road Transport.

Wat moet ik regelen om naar Nederland te vervoeren? 

Voor het transporteren van goederen naar Nederland vanuit Engeland heb je als belangrijkste de juiste documenten nodig om jouw goederen de grens over te sturen. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt. 

Wat kost het om mijn goederen naar Nederland te vervoeren? 

Wat het kost om goederen vanuit Engeland naar Nederland te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Nederland ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief. 

Wat zijn exportdocumenten? 

Als je goederen gaat vervoeren naar documenten buiten de EU heb je exportdocumenten nodig. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar Engeland helpt je een heel eind op weg!

Download

Feestdagen kalender

Altijd in de war met de feestdagen in Nederland en Engeland? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van Engeland, Nederland, Duitsland en België. Download hem hieronder.

Transport van Nederland naar Engeland

Transport tussen Nederland en Engeland is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig om te vervoeren naar Engeland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé expert in transport tussen Nederland en Engeland. Als expert weten wij als geen ander hoe we jouw producten op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

 

Bereken je tarief
Judith Vermeer, GP Products

Prettige samenwerking

Je merkt dat EASY Road gespecialiseerd is in het vervoeren van goederen vanuit de UK waardoor dit voor ons ontzettend prettig samenwerken is omdat zij kennis hebben van alle documentatie.

Judith Vermeer, GP Products