Groupage & LTL transport
Service

Groupage & LTL transport

Jouw groupage en Less-then-truckload (ltl) transport worden snel en efficiënt verzonden.

Groupage en LTL transport

Groupage, ook wel LTL transport genoemd, is een order onder de 11 laadmeters. We kunnen deze kleinere zendingen gemakkelijk verzenden en naar de plaats van bestemming brengen. EASY! 

Ben je op zoek naar een structurele oplossing, waarbij je periodiek goederen kan vervoeren? Onze EASY Roaders denken graag met je mee!

  • Voor orders kleiner dan 11 laadmeters 
  • Snel, efficiënt en EASY vervoerd 
  • Op tijd op plaats van bestemming 
  • Douanepapieren geregeld 
  • Persoonlijk contact met onze EASY Roaders tijdens je zending 

Tariefcalculator

Bereken in 2 minuten jouw transport tarief!

Wil jij weten wat het kost om jouw goederen te laten vervoeren? De tariefcalculator laat jou snel je transportkosten berekenen. Geen verrassingen meer voor jou!


Wat is Groupage?

Groupage is en zending die kleiner is dan een volledige trailer, waarbij de chauffeur op meerdere plekken zal laden en lossen. Daarmee is het een samenstelling van meerdere LTL zendingen in één vrachtwagen. Een heel rondje waarbij de chauffeur op meerdere adressen heeft geladen en deze ladingen weer op meerdere plekken heeft gelost heet een dossier.

Wat is LTL transport?

LTL transport staat voor Less then Truck Load transport. Dit betekent in letterlijke zin een vrachtwagen die niet volgeladen is. Daarmee wordt bedoeld dat er vanuit een exporteur goederen vervoerd worden die niet de gehele vrachtwagen vullen. In de meeste gevallen zal de vrachtwagen daarom aangevuld worden met goederen van een andere exporteur. 

Verschil LTL en FTL transport

Waar LTL transport staat voor Less then Truck Load Transport, betekent FTL Full Truck Load Transport. In zekere zin betekent FTL dus een volle vrachtwagen en LTL een niet-volgeladen vrachtwagen. In de meeste gevallen zal een LTL transport aangevuld worden met een lading van een ander bedrijf, zodat de vrachtwagen alsnog met een volle trailer gaat rijden. De chauffeur maakt dan één of meerdere extra stops onderweg.

Snelle levertijden

Jouw LTL transporten worden door EASY Road Transport supersnel geleverd! Wij hanteren over het algemeen 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen voor de bestemmingen binnen ons directe verzorgingsgebied in Europa. Voor deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.   

Brexit en LTL transport

Groupage en LTL transporten van en naar Engeland zijn een stuk ingewikkelder geworden sinds de Brexit. Dat snappen we! Daarom proberen we dit zo EASY mogelijk te maken voor je. Onze EASY Roaders zijn goed op de hoogte van de huidige regelgeving en benodigdheden. Ze staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Groupage en LTL transport

FAQ’s LTL transport

Wat is LTL transport? 

LTL transport staat voor Less then Truck Load transport. Dit betekent in letterlijke zin een vrachtwagen die niet volgeladen is. Daarmee wordt bedoeld dat er vanuit een exporteur goederen vervoerd worden die niet de gehele vrachtwagen vullen. In de meeste gevallen zal de vrachtwagen daarom aangevuld worden met goederen van een andere exporteur.  

Wat is groupage? 

Groupage is en zending die kleiner is dan een volledige trailer, waarbij de chauffeur  op meerdere plekken zal laden en lossen. Daarmee is het een samenstelling van meerdere LTL zendingen in één vrachtwagen. Een heel rondje waarbij de chauffeur op meerdere adressen heeft geladen en deze ladingen weer op meerdere plekken heeft gelost heet een dossier.

Hoe werkt groupagevervoer? 

Groupage is en zending die kleiner is dan een volledige trailer, waarbij de chauffeur op meerdere plekken zal laden en lossen. Daarmee is het een samenstelling van meerdere LTL zendingen in één vrachtwagen. Een heel rondje waarbij de chauffeur op meerdere adressen heeft geladen en deze ladingen weer op meerdere plekken heeft gelost heet een dossier. 

Hoeveel pallets passen in een LTL? 

Dat verschilt! LTL staat voor Less then Truck Load transport. Dit betekent in letterlijke zin een vrachtwagen die niet volgeladen is. Daarmee wordt bedoeld dat er vanuit een exporteur goederen vervoerd worden die niet de gehele vrachtwagen vullen. In een standaard vrachtwagen passen 33 pallets. Dit is een Full truck load. Alles tussen de 1 en 32 pallets is daarmee een LTL transport.  

Hoeveel laadmeter is een less than truck load? 

Dat verschilt! LTL staat voor Less then Truck Load transport. Dit betekent in letterlijke zin een vrachtwagen die niet volgeladen is. Hoeveel ruimte de LTL zending inneemt in de vrachtwagen is afhankelijk van de grootte van de zending. Je kunt je laadmeters wel heel eenvoudig berekenen

Wat zijn stukgoederen? 

Stukgoederen zijn goederen die per hoeveelheid worden aangegeven en niet per gewicht, zoals bulkgoederen. Zij worden vaak vervoerd per pallet, per doos of per ton. Voorbeelden van stukgoederen zijn auto’s, maar ook gevulde tonnen of zakken en dozen gevuld met bijvoorbeeld speelgoed.  

Wat is het verschil tussen groupage en een stukgoed?

Het verschil tussen groupage en stukgoed is dat een stukgoed een product is dat los verpakt is. Groupage is een transport waarbij meerdere ladingen worden samengevoegd in één vervoermiddel om de goederenstroom efficiënter te maken.

Wat is een deellading

Een deellading is de Nederlandse vertaling van een Less than truck load. Een deellading betekent dat een vrachtwagen niet helemaal volgeladen is. In veel gevallen wordt de vrachtwagen aangevuld met andere ladingen. Groupage dus!

Ook interessant

Andere EASY services

Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

Speciale transporten & spoedleveringen

Maatwerk transport nodig? Laat een Easy Roader meedenken over bijzondere zendingen en spoed- leveringen.

Lees verder
Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

Douaneformaliteiten

Sinds de Brexit is transport tussen Engeland en de EU een stuk ingewikkelder geworden. Veel papierwerk! Dat hoef je niet alleen uit te zoeken.

Lees verder
Easy Road Transport - transport van en naar Engeland

FTL transport (Full Truck Loads)

Bij orders tussen de 11 en 13,6 laadmeters spreken wij van een Full Truck Load (FTL transport)

Lees verder