Wales
Ruige kusten, Welsh Rarebit, de Welsche taal en kastelen

Wales

Easy Road Transport is jouw specialist in transport van goederen van en naar Wales.

Home » Wales

Transport naar Wales

Easy Road Transport is specialist in het vervoeren van goederen van en naar Wales. Dat betekent dat wij goed op de hoogte zijn van de regelgeving rondom transport naar Wales. Zo kunnen wij jou bij sterk variërende vraagstukken een passende oplossing bieden.

Sinds de Brexit is transport tussen Wales en Europa een stuk complexer geworden. Daarom zijn wij in 2018 gestart om het transport voor Nederlandse en Britse bedrijven EASY te maken. Wij verzorgen jouw transport van A tot Z inclusief douanezaken.

  • Specialist in transport naar Wales
  • Jouw goederen op tijd op bestemming
  • Persoonlijk contact met jouw Easy Roader
  • Documenten voor Douane geregeld
  • Sterke samenwerkingen met betrouwbare partners

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport naar Wales?

Wij hanteren 2 dagen transit tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.

Douane expediteur

Naast specialist in transport naar Wales helpen wij jou ook als douane expediteur. Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Europa (Nederland). Alle goederen die van of naar het Verenigd Koninkrijk komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.

Havens

Onze trailers gaan via de schepen van Stenaline naar Engeland. Afhankelijk van de bestemming van goederen sturen we de trailers naar Harwich of naar Killingholme. Op beide havens hebben wij dagelijkse boekingen en kunnen we dus snel schakelen.

Desitn8 – Port Community System

Desting8 is de Britse versie van Portbase. Een softwaresysteem waarbij vervoerders, rederijen en de douane op elkaar aangesloten zijn om het transport tussen Europa en Wales soepel te laten verlopen. Uiteraard hebben wij zelf een account binnen Destin8 om alle zendingen aan te melden, te monitoren en te zorgen dat de goederen van onze klanten probleemloos Engeland en Wales in mogen.

Wat moet ik regelen om naar Wales te vervoeren? 

Voor het transporteren van goederen naar Wales heb je als belangrijkste de juiste documenten nodig om jouw goederen de grens over te sturen. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt.   

Wat kost het om mijn goederen naar Wales te vervoeren? 

Wat het kost om goederen naar Wales te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Wales ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief. 

Wat zijn exportdocumenten voor Wales? 

Als je goederen gaat vervoeren naar landen buiten de EU heb je exportdocumenten nodig. Dit geld ook voor transport naar Wales. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar Engeland helpt je een heel eind op weg! 

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar Wales? 

Wij hanteren 2 dagen transit tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. 

Download

Feestdagen Wales 2022

Altijd in de war met de feestdagen in Wales? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en België. Download hem hieronder.

Transport van Nederland naar Wales

Transport tussen Nederland en Wales is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig om te vervoeren naar Engeland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! Easy Road Transport is dé expert in transport tussen Nederland en Wales. Als expert weten wij als geen ander hoe we jouw producten op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

Judith Vermeer, GP Products

Prettige samenwerking

Je merkt dat Easy Road gespecialiseerd is in het vervoeren van goederen vanuit de UK waardoor dit voor ons ontzettend prettig samenwerken is omdat zij kennis hebben van alle documentatie.

Judith Vermeer, GP Products
This site is registered on wpml.org as a development site.