Transport naar Wales
Ruige kusten, Welsh Rarebit, de Welsche taal en kastelen

Transport naar Wales

EASY Road Transport is jouw specialist in transport van goederen van en naar Wales.

Transport naar Wales specialist

Zakelijk transport naar Wales nodig? Bij EASY Road Transport ben je aan het juiste adres. Bereken direct je tarief.

Waarom voor EASY Road kiezen?

  • Jouw go-to expert voor zakelijk transport naar Wales.
  • We zorgen dat jouw vracht snel en veilig aankomt.
  • Direct persoonlijk contact met een EASY Roader.

We’ve got you loaded! Jouw goederen zijn bij ons in goede handen, behandeld met zorg. Verwacht een snelle levering met een standaard transittijd van slechts twee dagen. Op maandag verzenden betekent dat je lading er al op woensdag is. Gedurende de reis houden we je steeds op de hoogte. Jij hebt de volledige controle over de informatie van jouw zending.

Wat is de gemiddelde looptijd van een transport naar Wales?

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. Omdat we dagelijks heen-en-weer gaan met onze trailers kunnen we elke dag van de week laden en lossen.

Transport naar Wales na Brexit

Brexit heeft transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk niet makkelijker gemaakt. Jouw goederen hebben nu nieuwe documenten nodig om de grens over te gaan en moeten voldoen aan bepaalde regels. Lastig! Gelukkig weet jij nu dat EASY Road Transport specialist is in transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor de Brexit regels. Wil je jezelf alvast inlezen in de regels rondom Brexit? We verzamelden vast een aantal handige websites en pagina’s in deze Brexit-blog voor je.

Jouw EASY Roader is in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit en weet aan welke regels jouw transport moet voldoen. EASY!

Transport naar Wales

FTL transporten naar Wales

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw Full Truck Load (FTL) transporten naar Wales? Dan ben je bij EASY Road transport aan het juiste adres. Wij bieden een snelle en efficiënte service voor al uw FTL transportbehoeften.

Ons team EASY Roaders staat klaar om jouw zendingen naar Wales te organiseren en te beheren. Met ons uitgebreide wagenpark en ons netwerk van betrouwbare vervoerders zijn wij in staat om jouw zendingen snel en veilig te vervoeren. Bonus: Een FTL transport valt vrijwel altijd super snel in te plannen!

LTL transport & Groupage naar Wales

Met regelmatige transporten van en naar Wales kunnen wij jouw groupage en LTL transporten snel en efficiënt in Wales krijgen.

Wij begrijpen dat flexibiliteit en betrouwbaarheid van groot belang zijn bij LTL transport en Groupage zendingen. Daarom bieden wij aangepaste oplossingen die aan jouw specifieke behoeften voldoen, zodat je altijd de beste en snelste service krijgt.

Douane expediteur

Naast specialist in transport naar Wales helpen wij jou ook als douane expediteur. Sinds de Brexit ligt er een harde grens tussen Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Europa. Alle goederen die van of naar het Verenigd Koninkrijk komen moeten daarom langs de douane. Wij verzorgen voor onze klanten naast het transport ook alle benodigde documenten voor zowel de export als de import. We maken hiervoor gebruik van twee ijzersterke partners in Engeland en Nederland. Wij kunnen onder verschillende Incoterms (Ex Works, DDP, DAP, etc.) vervoeren, zolang dit vooraf duidelijk afgesproken wordt.


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport Engeland weer EASY!


Transport naar Cardiff, Swansea en Newport

Oké, nu weet je het wel: EASY Road Transport is specialist in transport van en naar het Verenigd Koninkrijk. Tof! Hoe zit dat dan met de belangrijkste grote steden in Wales? Natuurlijk kunnen de EASY Roaders jou helpen bij een transport naar onder andere Cardiff, Swansea en Newport.

Als Specialist in transport van en naar Engeland weten wij als geen ander hoe wij jouw goederen op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY!

Havens

Onze trailers gaan via de schepen van Stenaline naar Engeland. Afhankelijk van de bestemming van goederen sturen we de trailers naar Harwich of naar Killingholme. Op beide havens hebben wij dagelijkse boekingen en kunnen we dus snel schakelen.

Desitn8 – Port Community System

Destin8 is de Britse versie van Portbase. Een softwaresysteem waarbij vervoerders, rederijen en de douane op elkaar aangesloten zijn om het transport tussen Europa en Wales soepel te laten verlopen. Uiteraard hebben wij zelf een account binnen Destin8 om alle zendingen aan te melden, te monitoren en te zorgen dat de goederen van onze klanten probleemloos Engeland en Wales in mogen.

ADR Transport Wales

Wil je gevaarlijke stoffen importeren of exporteren via wegtransport? Ook voor ADR goederen van en naar Wales kun je terecht bij EASY Road Transport. Uiteraard denken we daarbij mee met het faciliteren en regelen van de juiste documentatie. Denk daarbij aan ADR certificeringen, maar ook aan specifieke regelgeving zoals de FSSC 22000 certificering voor levensmiddelen. Zo komt jouw vracht altijd zonder problemen op de plaats van bestemming.

FAQ Transport naar Wales

Wat kost het om mijn goederen naar Wales te vervoeren? Wat moet ik regelen om naar Wales te vervoeren? 

Voor het transporteren van goederen naar Wales heb je als belangrijkste de juiste documenten nodig om jouw goederen de grens over te sturen. Daarnaast zoek je een geschikte transporteur die jouw goederen de grens over helpt. Let wel goed op de regels rondom Brexit, deze zijn sinds 1 januari 2022 aangescherpt.   

Wat kost het om mijn goederen naar Wales te vervoeren? 

Wat het kost om goederen naar Wales te vervoeren hangt sterk af van hoeveel goederen je vervoert, waar in Wales ze naartoe moeten en waar je de goederen vandaan stuurt. We helpen je graag op weg met een berekening! Onze tariefcalculator helpt je binnen enkele simpele stappen aan een indicatief tarief. 

Wat zijn exportdocumenten voor Wales?

Als je goederen gaat vervoeren naar landen buiten de EU heb je exportdocumenten nodig. Dit geld ook voor transport naar Wales. Voorbeelden van dit soort documenten zijn een Certificaat van Oorsprong, EUR.1, EUR-MED of factuurverklaring, legalisatie van een handtekening of ATA-carnet. De checklist documenten voor vervoer naar Engeland helpt je een heel eind op weg! 

Wat is de gemiddelde looptijd van leveringen naar Wales? 

Wij hanteren 2 dagen transittijd tussen laden en lossen (maandag laden = woensdag lossen). De gemiddelde looptijd is daarmee 3 dagen. Voor groupage deelvrachten kan dit soms een dagje extra zijn. 

Download

Feestdagen Wales

Altijd in de war met de feestdagen in Wales? Wij hebben een handige kalender voor je gemaakt, die de feestdagen combineert van het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en België. Download hem hieronder.

Transport van Nederland naar Wales

Transport tussen Nederland en Wales is sinds de Brexit ingewikkeld geworden. Welke documenten heb je nodig om te vervoeren naar Engeland? Hoe werken de Engelse douaneformaliteiten? En aan welke regels moet ik me houden? We helpen je graag met antwoorden! EASY Road Transport is dé expert in transport tussen Nederland en Wales. Als expert weten wij als geen ander hoe we jouw producten op tijd en zonder problemen de grens over kunnen krijgen. Snel, zorgvuldig en EASY! Benieuwd naar de kosten?

Bereken je tarief
Judith Vermeer, GP Products

Prettige samenwerking

Je merkt dat EASY Road gespecialiseerd is in het vervoeren van goederen vanuit de UK waardoor dit voor ons ontzettend prettig samenwerken is omdat zij kennis hebben van alle documentatie.

Judith Vermeer, GP Products