Hoe transporteer je goederen van en naar Engeland

Hoe transporteer je goederen van en naar Engeland

Je bedrijf is flink aan het groeien en is lekker bezig om producten aan de man te brengen. Inmiddels krijg je ook steeds meer vraag naar jouw producten over de grens, waaronder naar Engeland. Er liggen mooie kansen om meer winst te behalen in Engeland, maar je twijfelt toch. De Brexit heeft het niet makkelijker gemaakt en je bent bang voor een hoop bureaucratie en lastige regelgeving. Dat snap ik helemaal! Toch is het niet zo ingewikkeld als je zou denken. Ten minste, niet als je de juiste connecties hebt om alles een stuk makkelijker te maken. Wat komt er dan allemaal kijken bij transport van en naar Engeland

Deze blog geeft je ook een tof stappenplan. Lees snel verder!

In transporteren naar Engeland zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Daar heeft de Brexit zeker invloed op gehad. Doordat Engeland sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer uitmaakt van de EU, moeten alle goederen nu officieel door de douane ingeklaard worden. Dit betekent (inderdaad) dat je ander papierwerk nodig hebt dan dat je goederen naar bijvoorbeeld Duitsland vervoert. 


Checklist documenten transport Engeland

Welke documenten heb je nodig om naar Engeland te transporteren?

De Brexit heeft het antwoord op deze vraag niet makkelijker gemaakt. Deze documenten checklist maakt transport Engeland weer EASY!


Naast papierwerk zijn er veel nieuwe regels en wetgevingen naar aanleiding van de Brexit. Als exporteur van jouw product kun je je natuurlijk zelf helemaal inlezen en proberen te begrijpen wat dit voor jou allemaal betekent. Ik weet zeker dat je de meeste regels wel kent na enige tijd. Er zijn wel slimmere manieren om jouw transport naar Engeland aan te pakken.

Zoals hierboven genoemd kunnen de juiste partners jou het leven een stuk makkelijker maken. Dit kunnen partners zijn in het regelen van documentatie, of bijvoorbeeld in transport. Ik raad je wel aan om te kiezen voor een organisatie de gespecialiseerd is in de bestemming Engeland. De nieuwe regels zijn best ingewikkeld, daar heb je een specialisten oog voor nodig, wat de grotere organisaties toch niet snel kunnen bieden!

Stappenplan voor transport naar Engeland

Daarbij is het natuurlijk handig om de procedures goed voor ogen te hebben. Daar hebben wij iets op gevonden! Hoe handig is het om een stappenplan te hebben die je in 6 stappen vertelt hoe je jouw goederen bij je klant in Engeland kan krijgen.


Stappenplan transport naar Engeland

Hoe werkt transport van en naar Engeland? EASY!

Transport naar Engeland ingewikkeld? Welnee! Dit stappenplan maakt transport Engeland weer EASY!