14 nieuwe Krone ferrytrailers toegevoegd aan de vloot
blog 19/07/2022

14 nieuwe Krone ferrytrailers toegevoegd aan de vloot

De zaken gaan goed! We groeien flink door, dus werd het tijd om een deel van de vloot in eigendom te nemen. Daarbij gaat het om veertien ferrytrailers van Krone.

We hebben ons in korte tijd weten te ontwikkelen tot een gewaardeerde specialist op het Verenigd Koninkrijk. “We hebben in korte tijd een netwerk weten op te bouwen, daarbij heeft onze flexibiliteit en persoonlijke benadering een hoofdrol gespeeld. Met een jong ambitieus team in een wat verouderende branche vallen we op en merken we dat we van veel partijen ook de gunfactor krijgen. Ook de Brexit is van invloed. We zien dat sommige collega-bedrijven de ritten naar het Verenigd Koninkrijk liever uitbesteden aan een specialist die actueel op de hoogte is van de situatie”, zo legt Thomas onze groei uit.

14 nieuwe Krone ferrytrailers toegevoegd aan de vloot
Thomas met Jan Jaap Doelman (rechts) van Krone Nederland.

Kans of bedreiging

Dat de Brexit tot de nodige rompslomp heeft geleid zal niemand ontkennen. “We hebben er goed op ingespeeld en we gebruiken onze website om klanten ervan te overtuigen dat we weten wat er speelt in het wegvervoer tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk”, zegt Thomas “We plaatsen blogs met info op onze website en we delen gratis handige tips en tools voor transport naar Engeland zoals een overzichtelijke ‘checklist’. Op die manier willen we laten zien dat we de afwijkende spelregels die het rijden op het Verenigd Koninkrijk met zich meebrengt, goed beheersen.” Deze vind je natuurlijk ook terug in deze kennisbank.

Krone ferrytrailers

Van meet af aan was Krone de vanzelfsprekende zakenpartner voor ons. “Het merk stond bij ons al goed bekend en we hebben geen moment getwijfeld toen het op trailers aanschaffen aan kwam. Maar dat is eigenlijk niet voldoende natuurlijk. In de jaren dat we actief zijn, bewees Krone keer op keer vlot in te kunnen inspelen op onze wensen. Dat heeft ertoe geleid dat vrijwel de gehele trailervloot, inmiddels bestaande uit zestig trailers, door Krone is geleverd”, zo vertelt Thomas.

“Krone Nederland beschikt over het juiste netwerk en de benodigde expertise om de vloot optimaal te laten onderhouden en denkt ook operationeel vaak prettig met ons mee. Ze begrijpen onze business en daarom verloopt de samenwerking vanaf het begin af aan zeer prettig. Het is niet voor niets dat we voor Krone kiezen.” Het is prettig om met zulke betrouwbare partners samen te werken!

14 nieuwe Krone ferrytrailers toegevoegd aan de vloot

Telematica

Ook het feit dat Krone af fabriek een telematica-systeem aan kan bieden, is een groot voordeel voor de eigen bedrijfsvoering. “Daardoor weten we altijd precies waar onze trailers staan, want ze gaan onbegeleid heen en weer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland.” Ook hier hebben we ambities om te innoveren aldus Thomas. “We willen met behulp van dit of een soortgelijk systeem in de nabije toekomst nog nauwkeuriger stap voor stap onze klanten op de hoogte houden van zijn zendingen. Als je tegenwoordig een pizza bestelt kun je zien wanneer hij wordt belegd, wanneer hij de oven in gaat, wanneer hij wordt gesneden en wanneer de fietskoerier voor je deur staat. Dit moet dan toch ook mogelijk zijn als je 30 pallets van je loods in Nederland naar je klant in het Verenigd Koninkrijk laat verschepen. In samenwerking met Krone kijken we hoe we deze ontwikkelingen vorm kunnen gaan geven. Dat laat zien dat Krone voor ons meer doet dan alleen het leveren van de juiste trailers.” Zo blijven we actief werken aan innovatie in de industrie!

14 nieuwe Krone ferrytrailers toegevoegd aan de vloot