Engeland postcodes
blog 02/01/2022

Engeland postcodes

In Nederland is het vaak al een gedoe om de juiste postcode bij het juiste adres te vinden. Als je zakendoet met Engeland, is dat niet anders. Zeker als je de regio’s niet goed kent, kan het echt een drama zijn om je gegevens juist te verzamelen. 

Postcodes in Engeland

Engeland heeft, net als Nederland, een postcode systeem gebaseerd op regio’s. De postcode bestaat uit 5 tot 8 tekens, waarbij de eerste twee letters een grotere regio of stad aangeven. De volgende 1 of 2 cijfers geven een specifiek gebied binnen deze regio aan. Daarna volgen nog drie tekens, bestaande uit in ieder geval 1 letter en 2 cijfers. 

Als je gaat exporteren naar Engeland is het handig om alvast te weten in welk postcodegebied jouw bestemming ligt. Dat kun je natuurlijk elke keer gaan Googelen. Zou ik niet doen als ik jou was! Ik zou de handige postcode kaart downloaden en boven je bureau hangen, zodat je altijd snel inzicht hebt in de juiste postcode.


Postcodekaart Engeland

Altijd in de war met postcodes in Engeland?

Een postcodekaart helpt je op weg! Daarom maakten wij voor jou een overzicht van de verschillende postcodegebieden. Maak jouw transporten naar Engeland weer EASY!